Dostupni linkovi

Sukobi u Siriji ne jenjavaju, danas više od 30 mrtvih


Sirijske snage bezbjednosti pojačale su ofanzivu na centre pobune protiv režima, a jedan general je ubijen u Damasku, dok sukobi ne pokazuju znake jenjavanja.

Sirijski nacionalni savjet je, uoči ključnih razgovora o krizi u Siriji, koji se danas održavaju u Kairu, saopćio da će arapski svijet sigurno priznati tu grupu koja okuplja opoziciju.

U drugom sirijskom gradu po veličini, Alepu, skočile su tenzije kada su snage predsjednika Bašara al-Asada pojačale bezbjednost nakon što je u eksploziji dva automobila bombe poginulo 28 i ranjeno 235 ljudi, tvrde aktivisti.

Širom Sirije danas je poginula 31 osoba, a uglavnom se radi o civilima, kaže Rami Abdel Rahman iz Sirijske opservatorije za ljudska prava čije je sjedište u Velikoj Britaniji.

Asadove snage već nedjelju dana žestoko napadaju Homs, koji je epicentar protesta, i od 4. februara je život izgubilo 500 ljudi. Snage bezbjednosti su ušle i u Zabadani, drugi centar otpora koji se nalazi blizu Damaska, gdje je ubijeno troje civila.

Pobuna protiv Asadovog režima traje od sredine marta i od tada je, prema podacima UN, ubijeno više od 5.500 ljudi, prenose agencije.
XS
SM
MD
LG