Dostupni linkovi

SDA poručila Doris Pak "da se bolje informiše"


Stranka demokratske akcije (SDA) saopštila je u nedelju da smatra da je potpuno neprihvatljivo da poslanik u Evropskom parlamentu i izvestilac za BiH Doris Pak priziva neophodnost odlaska visokog predstavnika iz BiH, uz argumentaciju da je "on uradio svoj posao".

Iz ove stranke navode da ukidanje OHR-a u sadašnjim društveno-političkim prilikama "mogu jedino predlagati osobe koje nisu dovoljno informisane ili ne žele dobro BiH".

Podsećajući da je Pakova izjavila da Federacija BiH (FBiH) nije, podjednako kao Republika Srpska (RS), posvećena evropskom putu i ispunjavanju neophodnih uslova, SDA je preporučila izvestiocu Evropskog parlamenta za BiH da se "bolje informiše o uzrocima i razlozima zastoja BiH na evropskom putu".

"Do sada su predstavnici FBiH uvek jedinstveno nastupali i glasali za zakonska rešenja iz evropske mape puta. Jedine opstrukcije su dolazile i dolaze iz RS zloupotrebom entiteskog veta", tvrdi SDA u saopštenju i dodaje da je potpuna neistina da FBiH predstavlja kočnicu BiH na njenom putu ka punopravnom članstvu u EU i NATO-u.
XS
SM
MD
LG