Dostupni linkovi

Zagreb: U Varšavskoj privedene 142 osobe


Načelnik zagrebačke Policijske uprave Tomislav Buterin i načelnik Uprave policije u Ravnateljstvu policije Dubravko Teur izvijestili su da su danas privedene 142 osobe prilikom asistencije policije Gradskom uredu za prostorno uređenje zbog osiguranja početka radova na rekonstrukciji Varšavske ulice u Zagrebu.

"Tijekom naše asistencije došlo je do pružanja otpora pa smo zbog tog priveli 142 osobe, a njima je izdana i mjera opreza, što znači zabranu pristupa tom prostoru", rekao je Buterin i istaknuo kako policija može izdati zabranu najviše osam dana.

Dvije osobe koje su prijavljene prekršile su tu odredbu pa ih je policija ponovno privela, napomenuo je te dodao kako će nakon prekršajne obrade biti privedene prekršajnom sucu.

Buterin je izvijestio da je u asistenciji sudjelovalo 167 pripadnika interventne temeljene policije. Podsjetio je kako su sve osobe koje su pružale otpor na mjestu asistencije privedene u policijsku postaju na temelju prekršajnog zakona, gdje su zadržane do 12 sati.

"Prema privođenim osobama postupano je korektno, a za sada nismo zaprimili nijednu primjedbu na ponašanje policije", rekao je Teur i dodao kako među privedenim građanima nitko nije ozlijeđen te kako, na temelju dosadašnjih informacija, nije bilo prekoračenja policijskih ovlasti.
XS
SM
MD
LG