Dostupni linkovi

Silajdžić: Nema nikakvog kršenenja Ustava


"Predsednik Republike Srbije Boris Tadić i ja imali smo konstruktivne razgovore u Istanbulu koji će, nadam se, rezultirati konstruktivnim rezultatima", izjavio je u nedelju predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić na sarajevskom aerodromu po povratku iz Istanbula.

Silajdžić je na pres-konferenciji pojasnio da je s Tadićem razgovarao o otvorenim pitanjima između dve zemlje poput granice, pitanja imovine i dugova.

Potvrdio je da je jedna od tema bila i slučaj Ilije Jurišića i Ejupa Ganića, ali da je o toj temi "Tadić postavio jasnu granicu između pravosuđa i politike".

Na vest o potpisivanju Deklaracije u Istanbulu u nedelju je reagirao član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović koji je izjavio da tu deklaraciju neće podržati jer ona predstavlja kršenje Ustava BiH.

Komentirišući ovu izjavu, Silajdžić je novinarima kazao da je pre odlaska razgovarao s Radmanovićem o ovome.

"Ovo nije nikakvo kršenje Ustava BiH, a na sednici Predsedništva ćemo još razgovarati, nije nikakav problem", kazao je Silajdžić.

Predsednik Turske Abdulah Gul, Haris Silajdžić i Boris Tadić u potpisanoj Deklaraciji naglasili su zajedničku viziju pristupa regionalnim pitanjima.
XS
SM
MD
LG