Dostupni linkovi

Di Paola:Crna Gora treba da nastavi put ka članstvu u Nato



Crna Gora treba da nastavi putem evro-atlanskih integracija ne samo zbog sopstvenog interesa, već i da bi drugi slijedili isti put, rekao je danas predsjedavajući Vojnog komiteta NATO, admiral Ðampaolo di Paola.On je, nakon razgovora sa ministrom odbrane Borom Vučinićem, rekao da je Crna Gora dobrodošla u punopravno članstvo NATO i ponovio da je Alijansa spremna da pomogne Podgorici na tom putu.

Navodeći da je Crna Gora, u geografskom smislu, okružena državama članicama NATO, on je ponovio da je budućnost čitavog regiona Zapadnog Balkana u evro-atlanskim integracijama.

“Mislim da je u najboljem interesu Crne Gore da bude dio porodice NATO zemalja. Iako je to odluka koju Podgorica treba sama da donese, mi smo tu da vam pomognemo, ali je to na kraju, ipak, odluka same Crne Gore”, istakao je Di Paola.

Predsjedavajući Vojnog komiteta NATO je ponovio da je Crna Gora ostvarila progres na putu evro-atlanskih integracija.Di Paola je podsjetio da je MAP karta za buduće članstvo u NATO, ali i indikacija da će Sjevernoatlanski savez prihvatiti punopravni prijem Crne Gore.
XS
SM
MD
LG