Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Plavšić: Ne pada mi na pamet da se bavim politikom


Biljana Plavšić u štenji Banja Lukom
Bivša predsjednica Republike Srpske i ratni zločinac Biljana Plavšić izjavila je u Banjaluci da se nema namjeru više baviti politikom.

Ovo je bila prva posjeta Plavišćeve Banjaluci poslije izlaska iz zatvora u Švedskoj 27. oktobra nakon odslužene dvije trećine 11-godišnje kazne za ratne zločine u BiH koje je izrekao Haški tribunal.

"Ne pada mi na pamet. Ja sam se dosta odužila. Znat li koliko dugo to traje?" odgovorila je Plavšić na pitanje o eventualnom ponovnom političkom angažmanu.

Plavšićeva nakon sastanka sa visokim dužnosnicima Republike Srpske
Plavšićeva se jučer srela sa premijerom RS Miloradom Dodikom, a danas sa bivšim saradnicima i aktuelnim predsjednikom RS Rajko Kuzmanovićem.

"Ovo je prijateljska posjeta. Konačno sam postala slobodna Još se adaptiram na slobodu. I to je jedan težak period, prijatan i težak nakon devet godina. Ali konačno nemam nikakvu funkciju i sada ću da živim onim životom kojim sam sanjala da ću živjeti kada napustim funkciju," rekla je Plavšić.

Posjetu Banjaluci Plavšićeva završava sutra kada se vraća u Beograd gdje sada živi.
  • 16x9 Image

    Erduan Katana

    Novinarstvom se bavi od 1996. godine, kada radi u magazinu "Novi prelom" u Banjaluci koji je u to vrijeme bio jedna od rijetkih opozicionih novina u Republici Srpskoj. Od 2000. dopisnik Radija Slobodna Evropa iz Banjaluke. Obrađuje političke i društvene teme.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG