Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Plavšićeva u Banja Luci


Plavšić i Dodik u Beogradu
Biljana Plavšić, bivša predsjednica Republike Srpske koju je švedski Sud prošlog mjeseca oslobodio služenja trećine kazne za ratne zločine, doputovala je u Banja Luku, a kako je najavio predsjednik Vlade RS Milorad Dodik, danas planira i da se obratiti novinarima.

Plavšićeva je doputovala je iz Beograda, gdje je nastavila život nakon odslužene dvije trećine 11-godišnje kazne koju je izrekao Haški tribunal nakon njenog priznanja krivice.

Plavšićeva je prvo posjetila Milorada Dodika, koji joj je pokazao novi administrativni centar Vlade Republike Srpske.

Iako su je pred zgradom Vlade RS čekale brojne novinarske ekipe, Plavšićeva se nije pojavila pred njima.

Po dolascima pojedinih predstavnika aktuelne vlasti, poput člana predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića i predsjednika NS RS Igora Radojičića, u zgradu Vlade moglo naslutiti da su se i oni sreli sa Plavšićevom.

Plavšićeva je, kako nezvanično saznaje RSE, došla da se sretne sa prijateljima, a posjetila je i grob majke.

Po dolasku u svoj stan u Beogradu ona je izjavila da ostaje u glavnom gradu Srbije, ali da jedva čeka da ode u Banjaluku.

"Јedva čekam da odem u Banjaluku da vidim sve. Imam puno prijatelja tamo", rekla je tada Plavšićeva.
  • 16x9 Image

    Erduan Katana

    Novinarstvom se bavi od 1996. godine, kada radi u magazinu "Novi prelom" u Banjaluci koji je u to vrijeme bio jedna od rijetkih opozicionih novina u Republici Srpskoj. Od 2000. dopisnik Radija Slobodna Evropa iz Banjaluke. Obrađuje političke i društvene teme.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG