Dostupni linkovi

Saborski zastupnici osudili ispade u Varaždinu


Umjesto da ustavne promjene budu glavne teme današnje rasprave u Saboru, gotovo da je svatko od zastupnika ispred kluba svoje stranke, iskoristio prigodu osuditi događanja u Varaždinu za vrijeme utakmice mladih nogometnih reprezentacija Hrvatske i Srbije.

Skandiranje "Ubij Srbina" u utorak , osudili su svi govornici od oporbe pa do vladajućih, a svatko od njih u uvodu o ustavnim promjenama rekao je par riječi o tome incidentu.

Damir Kajin iz IDS-a je rekao kako bi i Ustavom trebalo zaustaviti one koji nekažnjeno skandiraju: "Ubij Mesića" i "Ubij Kajina" te koji skandiraju "Za Dom".

Ivan Čehok kao gradonačelnik Varaždina ispričao se za događaje u svom gradu, naglašavajući kako je riječ o manjini. Izrazio je i žaljenje zbog događaja te naglasio da u tom gradu nije bilo organiziranih nereda prije i nakon utakmice.

Ispred Kluba HDZ-a reagirao je i Vladimir Šeks koji je rekao da bi se utakmice trebale prekidati nakon skandiranja poput onih koje su se mogle čuti u Varaždinu.

"Neka se zaustave i prekinu sva događanja na kojima se mogu čuti govor mržnje", rekao je Šeks dodajući da je neprimjereno skandiranje i "Ubij tovara" i "Ubij purgera".
XS
SM
MD
LG