Dostupni linkovi

Crna Gora:opozicija optužuje vlast zbog EU Upitnika


Podpredsjednik opocione stranke Pokret za promjene Branko Radulović napustio je parlamentarnu Radnu grupu zadužene za odgovore iz Upitnika Evropske komisije koji se odnose na političke kriterijume optuživši vlast da priprema netačne odgovore.

On je rekao da je, na sastanku predstavnika poslaničkih klubova sa glavnim koordinatorom za pripremu odgovora na Upitnik EK, Gordanom Đurović, predao sugestije PZP-a na nacrte odgovora.

„Neću više učestvovati u Radnoj grupi. Predao sam svoje sugestije i opomenuo da odgovore koje je pripremila vlast ni slučajno ne šalju EK, jer su smiješni“, kazao je Radulović novinarima.

On je optužio predstavnike vlasti da u odgovorima na Upitnik EK „iskrivljuju pravu sliku stanja u crnogorskom društvu“.

„Nema ni minimuma državnosti i ozbiljnosti ako se Briselu pošalju odgovori koje su pripremili predstavnici vlasti. Ti odgovori su smiješni“, naveo je Radulović.

Prema njegovim riječima, EK će takve odgovore „odbaciti sa podsmijehom“, jer u Briselu dobro znaju kakvo je pravo stanje u Crnoj Gori.

Radulović je ponovo optužio vlast za monopolizaciju procesa odgovora na upitnik EK.

Radulović je rekao da je skupštinska Radna grupa čisti paravan i da je njeno funkcionisanje od početka bilo neorganizovano.

Zamjenik predsjednika opzicione Nove srpske demokratije Goran Danilović ranije je napustio skupštinsku Radnu grupu za pripremu odgovora na Upitnik EK.
XS
SM
MD
LG