Dostupni linkovi

Prodaju se transkripti Miloševićevih tajnih razgovora


Slobodan Milošević
Slobodan Milošević

Transkripti prisluškivanih razgovora bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića, koje je navodno snimala hrvatska tajna služba, prije nekoliko dana su ponovno ponuđeni na aukcijskoj stranici Limundo.

Prodavač transkripata, koji se predstavlja lažnim ženskim imenom Aleksandra Murić, navodi kako su transkripti ponovno na aukciji "zbog velikog interesa". No, kako je u pet dana od objave stigla samo jedna ponuda i to ona od 500 dinara (oko 50 kuna, op.a.), čini se da interesa za transkripte baš i nema previše, navodi index.hr.

Prodavač je za srpski list Danas rekao kako se radi o vjerodostojnim transkriptima Miloševićevih telefonskih razgovora, koje je snimala hrvatska obavještajna služba, dok je Milošević boravio u vili u Karađorđevu, svojoj omiljenoj rezidenciji. Neimenovani prodavač nije želio reći na koji je način došao do transkripata koji su nastali u razdoblju od 1995. do 1997. godine.

Riječ je o razgovorima Miloševića s njegovim najbližim suradnicima, članovima obitelji, ali i s brojnim svjetskim političarima, među kojima je i bivši američki predsjednik Bill Clinton. U njima se, između ostalih, spominju Milan Milutinović, Goran Milinović, Zoran Lilić, Uroš Šuvaković, Momir Bulatović, Borislav Milošević, Dragan Hadži Antić, Živadin Jovanović, Mira Marković, Marija Milošević, Marko Milošević i Ratko Marković.

Transkripti se navodno sastoje od ukupno 17 dijelova, a prodaje se prvih 12 dijelova sa 14. i 15. dijelom kao dodatkom. Naslovi koji su ponuđeni na aukciji su: "Clinton: Lijepo je čuti Vam glas", "Predsjednikov bijes", "Muke zbog Radovana Karadžića", "Vuka na čistinu", "Ivan sve amenuje", "Telekom kao spas", "Antić ne čita novine", "Srbi nisu Kurdi", "Urota protiv Srbije", "Igre oko Kosmeta", "Miru brinu piloti", "Meni Clinton kaže", "Surovi zakon mafije" i "Mrak širom Srbije".

Izvor: Index.hr


XS
SM
MD
LG