Dostupni linkovi

Hrvatska će registrirati crnogorske brodove


Predstavnici Hrvatskog registra brodova i crnogorske Uprave pomorske sigurnosti dogovorili su u Kotoru da Hrvatska preuzme registriranje crnogorskih brodova te je najavljeno da će ovih dana dvije institucije o tome potpisati i službeni ugovor.

Kako je javila podgorička agencija Mina, predstavnici Hrvatskog registra brodova i crnogorske Uprave pomorske sigurnosti razgovarali su o svim oblicima suradnje, sukladno odgovarajućoj rezoluciji Međunarodne pomorske organizacije (IMO) kojom su dane smjernice za autoriziranje organizacija koje djeluju u ime nadležnih uprava. Cilj je razgovora potpisivanje ugovora kojim će Hrvatski registar brodova biti ovlašten obavljati poslove u tom području u ime crnogorske države.

Igor Vidović, direktor Hrvatskog registra brodova, koji je nastao iz nekadašnjeg Jugoslovenskog registra brodova, priopćio je da ta 60 godina stara institucija obavlja registriranje za Maltu, Češku i Slovačku.

"Predstoji sklapanje ugovora kojim će Crna Gora ovlastiti Hrvatski registar da u njezino ime radi i izdaje dokumente brodovima", kazao je Vidović.

XS
SM
MD
LG