Dostupni linkovi

Djukanović i Sanader saglasni oko otvorenih pitanja


Hrvatski i crnogorski premijeri, Ivo Sanader i Milo Đukanović saglasili su se u Zagrebu da se otvoreno pitanje granice na moru riješi pred međunarodnim sudom čiju bi odluku unaprijed prihvatili parlamenti dviju zemalja.
Trenutno je na snazi privremeni sporazum o granici na moru koji je hrvatska Vlada u decembru 2002. potpisala s tadašnjom Saveznom Republikom Jugoslavijom u čijem je sastavu tada bila i Crna Gora.
"Iako je sporazum dao dobre rezultate, zbog osjetljivosti tog pitanja u javnosti obiju zemalja najbolje bi bilo da rješenje, za koje sam uvjeren da će biti pošteno, donese Međunarodni sud", rekao je Đukanović kojem je posjet Zagrebu prvi posjet nekoj zemlji otkad je prije dvije sedmice na dužnosti zamijenio bolesnog premijera Željka Šturanovića.
Sanader i Đukanović imaju slično mišljenje i oko priznanja Kosova o čemu će odlučiti imajući u vidu vanjsku politiku Europske unije i specifične interese svojih zemalja.
"Pratimo stanje i ne želimo dolijevati 'ulje na vatru'", rekao je hrvatski premijer, dodajući da je službenom Zagrebu stalo do trajne stabilnosti cijele regije.
XS
SM
MD
LG