Vladimir Orlić kandidat SNS za predsednika Skupštine Srbije

Vladimir Orlić

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) odlučilo je 30. jula da kandidat stranke za predsednika Skupštine Srbije bude dosadašnji poslanik i potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Vladimir Orlić.

Na današnjoj sednici predsedništvo SNS-a odlučilo je da "podmladi" rukovodstvo parlamenta, ali i buduće Vlade, rekao je novinarima funkcioner SNS Nikola Selaković.

Ocenio je da iza Orlića stoji "fantastična biografija" i da je on "izuzetan borac za demokratiju, legalnost i glas naroda u skupštini", prenosi Beta.

Selaković je dodao da su kandidati za buduće rukovodstvo poslaničke grupe SNS ali i funkciju potpredsednika parlamenta Milenko Jovanov, Marina Raguš, Nevena Đurić i Sandra Božić.

Predsedništvo SNS je ovlastilo lidera stranke Aleksandra Vučića da vodi razgovore o budućoj koaliciji a Selaković je najavio da će za deset dana biti održana nova sednica predsedništva stranke na kojoj će se naprednjaci izjasniti o politici buduće Vlade i kadrovskim rešenjima u njoj.

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije zakazana je za ponedeljak, 1. avgust.

Na dnevnom redu sednice parlamenta, koju je sazvao dosadašnji predsednik Ivica Dačić, biće potvrđivanje poslaničkih mandata, izbor predsednika i potpredsednika Skupštine.

Poslanici će odlučivati i o novom generalnom sekretaru skupštine, kao i članovima radnih tela, te stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Parlamentarni izbori u Srbiji održani su 3. aprila.