Sportske fešte približavaju mlade zdravom životu

Ilustracija

Protekli tjedan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu održana je Europska olimpijada mladih EYOF na kojoj je sudjelovalo oko 900 mladih sportaša iz 46 zemalja. Mlade smo pitali koliko ih organizacija ovakvih događaja može motivirati da se bave sportom? Evo što o tome misle mladi iz Sarajeva. S njima razgovarao Amir Purić:

Vaš browser nepodržava HTML5

Mladi Sarajeva o značaju sportskih događaja

Mladi u Srbiji, kako su neki od njih rekli za Radio Slobodna Evropa, vole sport, a njegovoj popularnosti doprinose i velika natjecanja koja se održavaju u zemlji i regiji. Najrasprostranjeniji su su košarka, tenis, odbojka i vaterpolo, dok je nogomet izgubio nekadašnji neprikosnoveni status. Slušamo šta su neki od njih rekli Zoranu Glavonjiću.

Vaš browser nepodržava HTML5

Stavovi mladih u Beogradu

Europske medalje crnogorskih klubova i reprezentacija populariziraju bavljenje sportom, a na domaćim terenima se sve češće nadmeću timovi europskog ranga.

Ipak, istraživanja pokazuju da se mladi još uvijek nedovoljno bave fizičkom aktivnošću, pa je Jasna Vukićević sugovornike u nasoj anketi pitala što je presudno za odluku da se uključe u sportsku aktivnost, te koliko im sami sportski događaji mogu biti inspirativni.

Vaš browser nepodržava HTML5

Mišljenja mladih u Budvi

Kompletnu emisiju "Glasom mladih" možete preslušati ovdje:

Vaš browser nepodržava HTML5

Glasom mladih