Naše priče sedmice

Bosna i Herzegovina - Brojanje glasova nakon Općih izbora

Milorad Dodik, kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH na biračkom mjestu

Bieber: Da li je u BiH ponovo pobijedio nacionalizam?

Milorad Dodik neće biti poželjan gost u evropskim prijestolnicama kao član Predsjedništva BiH, ali za stavljanje na 'crnu listu' ili uvođenje sankcija u slučaju opstrukcije rada bh. institucija u Evropskoj uniji nema jedinstva i političke volje, kaže Florian Bieber, stručnjak za Balkan sa Univerziteta u Gracu, u intervjuu za Zašto?.

Izabrani članovi Predsjedništva BiH

Kuda novo Predsjedništvo vodi BiH?

Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović još nisu dobili mandate, a već su uspjeli ustalasati i domaću i regionalnu javnost. Milorad Dodik optužio je američku ambasadorku da se miješala u izborni proces, te poručio kako će pokrenuti inicijativu da se Krim prizna kao sastavni dio Rusije. Željko Komšić Hrvatskoj poručuje da mogu očekivati tužbu zbog gradnje Pelješkog mosta.

Srbija, policija

Pritvoreni napadači na Albance u Novom Sadu

Četiri osobe su uhapšene pod sumnjom da su u Novom Sadu u noći sa subote na nedelju napali dvojicu mladića albanske nacionalnosti, saopštila je novosadska policija. Terete ih za krivična dela nasilničko ponašanje i teška telesna povreda. Iz Matice Albanaca u Srbiji stava su da je napad bio na nacionalnoj osnovi.

Zastava Crne Gore u Podgorici

Crna Gora: Kaznama na 'nepatriotizam' za himnu i zastavu

Kazne za neustajanje prilikom izvođenja himne Crne Gore biće od 300 do 2.000 eura, a utvrđena je i obaveza da se zastava stalno vije na zgradama čiji je osnivač država, odnosno opština, a za kršenje ove zakonske odredbe kazne iznose od 1.000 do 20.00 eura. Resorni ministar kaže - ovako se osigurava zaštita socio-kulturoloških okvira Crne Gore, tradicije i istorije.

Rally nana Fadila

​Fadila Ikanović, 83-godišnjakinja iz BiH kompletan radni vijek je bila automehaničarka. ​Vozila je i brojne rally trke, prošla desetine hiljada kilometara i za 53 godine vožnje dobila svega dvije kazne.

Vaš browser nepodržava HTML5

Rally nana Fadila