'Ostali smo bez municije': Sa fronta u južnoj Ukrajini

Ukrajinski vojnik u krateru granate pored uništenih ruskih vojnih vozila, na polju u blizini Mikolajeva na jugu zemlje. Region je strateški važan jer se nalazi na obali Crnog mora i stoji na putu ruskih snaga koje pokušavaju da stignu do luke Odesa.

Uništeni ruski tenkovi i vozila na polju u Mikolajevskoj oblasti 12. juna. Zamenik šefa vojne obaveštajne službe Ukrajine Vadim Skibickij rekao je listu Gardijan (The Guardian) da zemlja gubi artiljerijsku bitku s Rusijom na prvim linijama fronta i to zbog nedostatka artiljerijskih granata. On je dodao i da je Ukrajina ispaljivala 5.000 do 6.000 artiljerijskih projektila dnevno i da je "skoro potrošila svu njihovu municiju".
 

Ukrajinski vojnik Andrij (54) na pauzi u rovu duž linije fronta u blizini Mikolajeva.
 

Ukrajinski vojnik koji sebe naziva Vasillom Perukom (Vasil Berberin) puši cigaretu u rovu tokom zatišja u granatiranju. Ukrajinske trupe su pod nemilosrdnim bombardovanjem dok ruske snage pokušavaju da preuzmu kontrolu nad regionom.

Ukrajinski vojnik oblači pancir u rovu na liniji fronta. Savetnik ukrajinskog predsednika Aleksij Arestovič rekao je 11. juna da je skoro 10.000 ukrajinskih vojnika poginulo od početka ruske invazije. Ova cifra je navedena tokom intervjua za Vašington post (The Washington Post). Arestovič je procenio da "200 do 300 vojnika umire dnevno", ali i da brojke variraju.

Crteži i pisma koja su poslala deca ukrajinskih vojnika izložena su u rovu.
 

Ukrajinski vojnik priprema kafu u slabo osvetljenom podzemnom skloništu na liniji fronta u blizini Mikolajeva.

Ukrajinski vojnik koji sebe naziva Aleksandrom Čajkovskim viri iz svog rova.

Ljudi okupljeni u Lavovu na sahrani potporučnika Ruslana Skalskog, koji je 4. juna poginuo u ruskom artiljerijskom granatiranju u Mikolajevskoj oblasti.

Skalski je sahranjen 11. juna, a iza sebe je ostavio suprugu i sina.