Na Cetinju održana komemoracija žrtvama masovne pucnjave

Zastave spuštene na pola koplja na ulazu u Cetinje zbog trodnevne nacionalne žalosti za žrtvama masovne pucnjave, na Cetinju, Crna Gora, 13. augusta 2022.

Komemoracija za žrtve tragedije u kojoj je napadač ubio deset ljudi održana je u nedelju 14. augusta u Vladinom domu na Cetinju, u prisustvu porodica nastradalih, predstavnika lokalne vlasti, vlade, premijera i predsjednika Crne Gore Dritana Abazovića i Mila Đukanovića.

Skup je počeo minutom šutnje za žrtve, a poručeno je da Cetinje nije samo u svom tugovanju, već da tuguje cijela Crna Gora.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković poručio je da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku, prenijela je Radio televizija Crne Gore.

"Od prekjuče je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti", kazao je Đurašković i dodao da ne postoji riječ utjehe za porodice.

On je naveo imena žrtava i rekao da će sa posebnim pijetetom Cetinjani pamtiti Natašu i njenu decu Mašana i Marka, Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra, Milu, Mitra i Gorana.

"Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju deo naših sećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaj više nikada ne ponovi", naveo je Đurašković.

Pročitajte i ovo: Trodnevna žalost u cijeloj Crnoj Gori nakon masakra na Cetinju

Potpredsednik Skupštine Cetinja Mirko Stanić kazao da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sad, a da u svom tugovanju nije samo jer tuguje cijela Crna Gora.

"Cetinje je kao nikada do sad ujedinjena u boli sa iskrenim osjećanjem tuge koja nas sve pogađa", kazao je Stanić i članovima porodica kazao da ne postoje riječi utjehe za njih.

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, u petak je ubijeno 11 osoba, među kojima i napadač Vuk Borilović, dok je šest ranjeno.