Policija otkrila krijumčare i 120 migranata kod Malog Horgoša

Mesto Mali Horgoš na severu Srbije, gde je policija 26. jula 2022. pronašla migrante i krijumčare

Policija Srbije je 26. jula kod mesta Mali Horgoš na severu Srbije u blizini granice sa Mađarskom, otkrila grupu naouružanih krijumčara i 120 ilegalnih migranata, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP).

Akciji je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

"Srbija vodi računa da na celoj njenoj teritoriji samo ona može da ima monopol na primenu fizičke sile. Mi čuvamo naš način života, poštujemo dostojanstvo svakog čoveka, ali u ovoj zemlji ćete poštovati zakon i nećete biti naoružani. Srbija nije parking za migrante", rekao je Vulin, a preneo MUP.

Pročitajte i ovo: Aktivisti traže ispitivanje navoda o vezama policije i krijumčara u Srbiji

On je naveo da "svako ljudsko biće" koje se nađe na teritoriji Srbije ima pravo na dostojanstvo, ali da "nijedna krijumčarska banda neće proći kroz Srbiju, a da ne bude razbijena i kažnjena".

U akciji je pronađeno 120 ilegalnih migranata i hladno i vatreno oružje, kao i više stotina pasoša i ličnih dokumenata koje su krijumčari oduzeli migrantima.

Pročitajte i ovo: Hiljade evra krijumčarima za put do Subotice

MUP je ovu akciju sproveo u okviru kontinuirane kontrole kretanja i boravka ilegalnih migranata i pronalaska krijumčara i oružja, koju sprovodi već izvesno vreme na ovom području na severu Srbije.

Akciju su inicirali učestali sukobi u mestima na granici Srbije i Mađarske, gde se poslednjih meseci desilo inekoliko incidenata i fizičkih obračuna među migrantima, u kojima je bilo i povređenih ali i preminulih.