SAD: Uvredljivi grafiti na kućama političara, zbog lošeg reagovanja u pandemiji

Nensi Pelosi i Mič Mekonel

Na kućama lidera republikanaca u Kongresu Miča Mekonela (Mitch McConnell) i predsedavajuće Predstavničkog doma Nensi Pelosi (Nancy) ispisane su uvrede, prenosi 3. januara Glas Amerike i konstatuje da se to dogodilo posle propalih pokušaja u Kongresu da se isplate ugroženima u pandemiji povećaju sa 600 na 2.000 dolara.

Na kući lidera republikanaca Miča Mekonela, u Luivilu, neko je napisao "Gde je moj novac?" i "Mič ubija siromašne", a ispod poštanskog sandučeta ispisane su i psovke.

Na kući Nensi Pelosi u San Francisku, takođe su ispisani grafiti, a neko je pred kućom ostavio svinjsku glavu i lažnu krv, saopštila je policija.

"Proveo sam karijeru u borbi za Prvi amandaman i pravo na miran protest. Cenim svakog stanovnika Kentakija koji se uključi u demokratratski proces, bilo da se slaže sa mnom ili ne. Ali, ovo je drugo. Vandalizam i politika straha nemaju šta da traže u našem društvu", naveo je Mekonel u saopštenju.

Dodao je da on i njegova supruga nisu uplašeni.

Policija u Luivilu istražuje ovaj incident, a za sada nema osumnjičenih.

Prvog dana nove godine, Senat je odbio da raspravlja o povećanju pojedinačnih isplata ugroženima. Demokrate u Predstavničkom domu su takav predlog usvojile, a isto je tražio i predsednik Donald Tramp koji je odbijao da potpiše zakon ako se to ne desi.

Pročitajte i ovo: Ugrožen paket pomoći Amerikancima u pandemiji


Vlada je počela sa isplatom milionima Amerikanaca, iako je ta pomoć značajno smanjena na 600 dolara po osobi, piše Glas Amerike.