Produžena blokada javnog života u Buenos Airesu

Milonga u vrijeme pandemije u Buenos Airesu

Argentina je produžila mjeru blokade javnog života u glavnom gradu Buenos Ajresu i još nekim dijelovima zemlje do 28. juna pošto broj zaraženih korona virusom i dalje raste, javlja agencija Rojters.

Blokada je trebalo da bude ukinuta 7. juna, ali je produžena za tri sedmice, što će imati veliki uticaj na glavni grad i još neke oblasti sa najvećom koncentracijom potvrđenih infekcija, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Alberto Fernandez.

Ostatak zemlje preći će u fazu "obaveznog i preventivnog fizičkog distanciranja", rekao je predsjednik.

Sljedeća faza obuhvata izdavanje novih dozvola za rekreaciju na otvorenom u određenim vremenskim periodima u Buenos Ajresu, u kojem ima najviše zaraženih, saopštili su zvaničnici.

Restriktivne mjere u Argentini su na snazi od 20. marta, ali su ih zvaničnici ublažili u pojedinim dijelovima zemlje.

Zabrana komercijalnih letova na snazi je do 1. septembra i to je, kako navodi Rojters, jedna od najstriktnijih mjera protiv putovanja koje se usvojene tokom pandemije.

Argentina je tokom prethodna 24 časa registrovala 929 novih slučajeva zaraze, što je jedan od najviših rezultata od početka pandemije. U zemlji je zabilježeno ukupno 20.197 zaraženih, a umrlo je 608 ljudi.