Twitter najavio da će zaposlenima dopustiti da rade od kuće 'zauvijek'

Twitter

Twitter će svojim zaposlenicima omogućiti da rade od kuće "zauvijek", izjavio je izvršni direktor Jack Dorsey u e-mailu za cijelu tvrtku 12. svibnja.

Glasnogovornik Twittera rekao je da je kompanija "jedna od prvih tvrtki koja je prešla na model rada od kuće" zbog COVID-a 19, ali ne predviđa da će biti jedna od prvih koja će se vratiti u ured, prenosi Guardian.

"Imali smo jedinstvenu poziciju da brzo odgovorimo i omogućimo ljudima da rade od kuće, s obzirom na naš naglasak na decentralizaciji i pružanju potpore raspodijeljenoj radnoj snazi koja je sposobna za rad od bilo kojeg mjesta", objavila je tvrtka u objavi na blogu.

"Proteklih nekoliko mjeseci dokazali smo da to možemo učiniti. Dakle, ako su naši zaposlenici u ulozi i situaciji koja im omogućuje rad od kuće i to žele raditi zauvijek, to ćemo i ostvariti."

Twitter je "snažno ohrabrio" rad od kuće od 2. ožujka i naložio zaposlenicima da rade od kuće od 11. ožujka. Zaposlenici koji radije rade na daljinu, to sada mogu raditi na neodređeno vrijeme, objavio je Twitter u svojoj objavi. Oni koji se žele vratiti u ured vjerojatno će morati pričekati barem rujan.

"Kad odlučimo otvoriti urede, to se neće biti kao ranije", tvrdi tvrtka. "To će biti pažljivo, namjerno, ured po ured i postupno."

Twitter je obustavio gotovo sva poslovna putovanja zaposlenika i sve svoje osobne događaje do 2021. Tvrtka također daje veće naknade za kupovinu potrepština za dom, uključujući radne stolove i stolice.