Naše priče sedmice

Predsednik SAD Donald Tramp na skupu u Batl Kriku (Battle Creek)

Mapa "Bosanskog atlasa ratnih zločina 1992.-1995."

'Bosanski atlas ratnih zločina': Suočiti se s prošlošću uvidom u činjenice

U Sarajevu je zvanično počela sa radom digitalna online platforma "Bosanski atlas ratnih zločina 1992.-1995." koji nudi podatke o događajima i svim žrtvama rata u Bosni i Hercegovini devedesetih godina prošlog vijeka.

Milorad Dodik

Most: Da li je Dodik trasirao put Bosne i Hercegovine u NATO?

U najnovijem Mostu Radija Slobodna Evropa vođena je polemika o tome da li je Bosna i Hercegovina na putu u NATO pakt. Sagovornici su bili dva univerzitetska profesora iz Bosne Hercegovine - Miloš Šolaja, profesor Fakulteta političkih nauka iz Banjaluke i direktor Centra za međunarodne odnose, i Jasmin Ahić, profesor Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije iz Sarajeva.

Luka Matić u rukama drži dozvolu od Narodne biblioteke Srbije da knjige koje su njegova lična imovina preseli u Hrvatsku

Kako do dozvole za iznošenje knjiga iz Srbije?

Da li ste znali da je za iznošenje knjiga koje su u vašem ličnom vlasništvu iz Srbije, potrebno platiti posebne takse državi Srbiji?

Iako je obaveza utvrđena Zakonom o bibliotečko-informacionoj delatnosti, Luka Matić iz Osijeka jedan je od građana koji nije bio upoznat sa tim da nadležnim institucijama u Srbiji mora da prijavi i popiše svojih oko 400 knjiga koje je prilikom selidbe planirao da prenese u Hrvatsku, kao i da plati administrativnu taksu kako bi se utvrdilo da li se među knjigama nalazi kulturno dobro koje uživa zaštitu države.

Vaš browser nepodržava HTML5

Prazni ofingeri za one koji odlaze iz Srbije

Prazni ofingeri za one koji odlaze iz Srbije

Na šta vas asocira prazna vešalica? Umetnik Velča Velčev ih smatra simbolom napuštanja doma. Tri decenije nakon odlaska iz Srbije deo svog iskustva podelio je sa posetiocima izložbe "Vacuum" u Beogradu.

Predstavnički dom opozvao Trampa

Predstavnički dom američkog Kongresa opozvao je predsednika SAD Donalda Trampa (Trump) po optužbi za zloupotrebu položaja i opstrukciju Kongresa. Optužnica će biti prosleđena Senatu koji će započeti suđenje, kako se očekuje u januaru, ali je mala verovatnoća da će smeniti predsednika SAD s obzirom da njegovi republikanci imaju većinu u ovom telu.