Određen pritvor bivšem crnogorskom viceguverneru zbog afere Knežević

Veliboru Miloševiću određen je pritvor od 72 sata

Bivšem crnogorskom viceguverneru Veliboru Miloševiću koji je priveden u ponedeljak ujutro, određen je pritvor od 72 sata.

Podsjećamo, Milošević je priveden u Specijalno državno tužilaštvo kako bi dao izjavu povodom tvrdnji vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića da ga je, dok je bio viceguverner, reketirao kako bi podmitio ljude koji u Centralnoj banci rade kontrolu banaka, javili su podgorički mediji.

Duško Knežević koji se, kako sam tvrdi, nalazi u Londonu i za kojim je raspisana potjernica, tvrdi da mu je Milošević sugerisao da podmiti kontrolore koji su provjeravali zakonitost poslovanja njegove banke.

Knežević je objavio i snimak razgovora, a tvrdi da je Miloševiću dao 100 hiljada eura, a da mu je pre toga, tadašnji viceguverner tražio manje iznose kako bi podmitio kontrolore u toj monetarnoj instituciji kako bi izvještaj o kontroli u njegovoj Atlas banci bio pozitivan.

Komentarišući optužbe da je reketirao Kneževića, Milošević je rekao da su neistiniti. Milošević je prije imenovanja za viceguvernera radio u Kneževićevim kompanijama a na snimku se čuje i da ga dok je viceguverner i dalje oslovljava sa "šefe".

U međuvremenu se oglasila Centralna banka Crne Gore (CBCG) koja je saopštila da će razmotriti dalji status Miloševića, koji je sada predsjednik Odbora direktora Univerzal Banke i izvršiti internu provjeru kontrolora CBCG u konkretnom slučaju.

Duško Knežević danima iznosi teške optužbe na račun vlasti, posebno predsjednika države Mila Đukanovića sa kojim je, kako sam tvrdi, bio prijatelj i poslovni saradnik više od 25 godina. Tvrdi da je godinama finansirala Demokratska partija socijalista (DPS) i da je novac lično davao Đukanoviću.