GI SDP: Bez informacija devet meseci od ubistva Ivanovića

Oliver Ivanović

Građanska inicijativa (GI) SDP saopštila je danas da se devet mjeseci od ubistva lidera ove inicijative Olivera Ivanovića njegova porodica i saradnici nemaju nikakvu informaciju dokle se stiglo sa istragom i da li postoji bilo kakav relevantan podatak ko je naručio, organizovao i ubio Olivera Ivanovića.

U saopštenju se navodi kako "i dalje stižu samo optužbe i poprečne izjave iz Beograda i Prištine, dok međunarodna zajednica samo ćuti", a ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović "izjavljuje da oni nemaju značajne podatke oko organizatora i ubice i da ostaju posvećeni da se pronađu jer je to važno za bezbednost građana, ne samo Kosova nego i Srbije".

"A mi pitamo ako za devet meseci nemaju šta to može da se desi kasnije. Onda imamo izjavu specijalnog tužioca iz Prištine koji vodi postupak kako nema značajnih detalja u istrazi koji bi ukazali ko bi mogao biti potencijalni ubica i govori o nesaradnji sa istražnim organima Srbije. Jedini detalj koji je izneo je da crnogorski državljanin koji je uhapšen u Prištinikoji se sumnjičio nema veze sa ubistvom iako se u medijima danima spekulisalo da je umešan", navodi se u saopštenju.

I posle devet meseci, kažu u ovoj inicijativi, "nastavljaju se prepucavanja, spekulacije, spinovanja i politički govori".

Danas će članovi porodice Olivera Ivanovića, njegovi saradnici i građani položiti cveće i zapaliti sveće na mestu gde je Oliver Ivanović ubijen i, kako su saopštili, sa tog mesta poručiti svima da "neće dozvoliti da ovo političko ubistvo ode u zaborav".

Oliver Ivanović ubijen je sa šest hitaca 16. januara u severnoj Mitrovici ispred ulaza u prostorije pokreta koji je predvodio.