Tači: Ubrzo rezultati istrage o ubistvu Ivanovića

Zgrada Građanske inicijative SDP, mesto na kojem je izvršeno ubistvo na Olivera Ivanovića, Severna Mitrovica

Predsednik Kosova Hašim Tači je izrazio optimizam da će pravosudne institucije Kosova, u ne tako dalekoj budućnosti, izaći sa opipljivim rezultatima istrage ubistva Olivera Ivanovića i sa jasnim zaključcima "koji će za mnoge predstavljati glavobolju i na Kosovu i u Beogradu".

Na konferenciji za novinare u četvrtak, Tači je rekao da kosovske institucije aktivno rade na istrazi, u saradnji sa međunarodnom zajednicom, a bilo je i kontakata sa srpskim vlastima.

"Zabrinjavajuće je što se još uvek nisu u potpunosti identifikovali organizatori, inspiratori i izvršioci (ubistva) gospodina Ivanovića", kazao je on.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara, s leđa, ispred prostorija Građanske inicijative SDP u Severnoj Mitrovici, kada je na njega pucano iz automobila u pokretu.

Iz Specijalnog tužilaštva Kosova prethodno su za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekli da je u toku istražna faza, odnosno prikupljanje dokaza, da je saslušan popriličan broj svedoka, ali da još nema osumnjičenog za ubistvo Olivera Ivanovića.