Tramp izdao naredbu o spajanju razdvojenih porodica

Predsednik SAD Donald Tramp saopštio je tokom sastanka svog kabineta u Beloj kući da je izdao naredbu vladinim agencijama da ponovo spoje članove imigrantskih porodica koji su razdvojeni nakon što su ilegalno ušli iz Meksika u SAD.

"Vašington post" je ranije danas javio da će administracija američkog predsednika obustaviti gonjenje imigranata koji sa decom ilegalno prelaze granicu Meksika i SAD, dok vlasti ne dobiju resurse koji su potrebni za držanje ilegalnih imigranata u pritvoru.

Tramp je juče potpisao izvršnu odredbu o imigraciji kojom bi trebalo da bude okončano razdvajanje porodica imigranata koji ilegalno prelaze granicu sa Meksikom.

"Reč je o tome da zadržimo porodice zajedno, a da, u isto vreme, imamo veoma zaštićenu granicu. Želimo bezbednost u zemlji. Imaćemo to, a u isto vreme, želimo i da pokažemo saosećanje. Uskoro ću potpisati nešto što će to i omogućiti ", rekao je Tramp juče novinarima u Vašingtonu.

Melanija Tramp tokom posete izbegličkom centru u Teksasu

U međuvremenu, Melanija Tramp, prva američka dama, došla je u četvrtak u nenajavljenu posetu centrima u Teksasu u kojima su smeštena deca imigranata, koja su odvojena od svojih roditelja.

Cilj posete je da se pruži podrška ovoj deci, izjavila je Stefani Grišam, portparolka Melanije Tramp, prenosi AP.