Mičel: Srbija za SAD okosnica stabilnosti na Balkanu

Ves Mičel i Ivica Dačić u Beogradu, 13. mart

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa pomoćnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom, koji boravi u Beogradu u okviru svoje prve posete regionu od kad je preuzeo aktuelnu funkciju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, u razgovoru su “razmatrane teme koje se tiču regionalne stabilnosti, evropskog puta Srbije, kao i nastavka Briselskog dijaloga”.

Navodi se da je Mičel rekao da SAD podržavaju evropski put Srbije i ostvarivanje napretka u okviru Briselskog dijaloga.

“SAD Srbiju smatraju jednom od najznačajnijih zemalja regiona i okosnicom stabilnosti na Balkanu”, rekao je Mičel, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić je rekao da Srbija ceni podršku SAD i izrazio interes da se “pozitivna dinamika bilateralnih odnosa razvija i u budućnosti”.

Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, Ves Mičel, u sredu će se u Beogradu sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Pre Srbije, posetio je Prištinu gde je poručio da nema novog plana SAD za Kosovo i da mu je namera da podstakne dijalog Beograda i Prištine.