Mustafa poziva na glasanje ratifikacije demarkacije sa Crnom Gorom

Premijer Isa Mustafa tokom ranijeg intervjua za RSE, ilustracija

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je u petak da je vlada kojom on upravlja opredijeljena da unapređuje razvojnu i integrativnu agendu Kosova, kao i da se lično angažuje i zalaže da ratifikacija sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom dobije više od 80 glasova u Skupštini Kosova.

Mustafa je na svom Facebook profilu napisao da taj program Vlada Kosova ostvaruje uprkos naslijeđenim problemima i izazovima sa kojima se suočava.

"Mi smo odlučni u ostvarivanju ciljeva koji su u interesu Kosova i njenih građana. Vlada koju ja vodim ima solidnu podršku u Skupštini Kosova. Ja kao premijer o osjetljivim temama ne preporučujem da testiram snagu glasanja", napisao je Mustafa.

Prema njegovim rečima u Demokratskom savezu Kosova (DSK) se razgovara o svemu što se odnosi na to pitanje, zbog čega misli da će biti jedinstveni i u podršci ratifikacije sporazuma.

"Optimista sam da će i partneri koalicije isto učiniti sa svojim poslanicima", napisao je Mustafa.

Predsjedništvo Skupštine Kosova odlučilo je da se sjednica Skupštine na kojoj će biti razmotren Zakon o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom održi 1. septembra.

Opoziciono Samopredjeljene je i u četvrtak poručilo da će učiniti sve da spriječe ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom

Podršku ratifikaciji i formiranju Zajednice srpskih opština dao je i potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden.