Mišković traži nazad pasoš, imovinu i jemstvo od 12 miliona eura

Biznismen, Miroslav Misković

Nakon što Specijalni sud u Beogradu osudio u ponedjeljek na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara (oko 65.000 eura) vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića, jer je pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko 320,3 miliona dinara, odnosno oko tri miliona eura, on je zatražio nazad pasoš, imovinu i jemstvo od 12 miliona eura

Istom odlukom Mišković je oslobođen od optužbi da je oštetio putarska preduzeća, odnosno da je finansijskim poslovanjem izvlačio novac iz njih.

U međuvrememenu je saopšteno da su mu mjere zabrane izlaska iz zemlje podrodužene na još tri mjeseca.

Na presudu Spcijlanog suda Mišković i tužilaštvo za organizovani kriminal imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Sudija Maja Ilić rekla je da je sudsko vijeće odluku donijelo jednoglasno.

Vlasnik Delte nije prisustvovao izricanju presude, na šta i nije obavezan.

Delta holding, kompanija Miroslava Miškovića, saopštila je nakon izricanja presude da će Mišković "braniti svoje prava", što podrazumijeva, kako je navedeno, vraćanje putne isprave i omogućavanje poslovanja u inostranstvu.

Mišković takođe očekuje oslobađanje njegove zamrznute imovine vrijedne više od 40 miliona eura, vraćanje položenog jemstva od 12 miliona eura, kao i donošenje drugostepene i pravosnažne odluke, koja će kako su naveli, potvrditi neistinitost prvostepenih optužbi.