Dostupni linkovi

Zvizdić: Ne dolazi u obzir da Mostar bude bilo čiji stolni grad


Denis Zvizdić, SDA
Denis Zvizdić, SDA

Denis Zvizdić, iz Stranke demokratske akcije, rekao je da Koalicija za Mostar vjeruje u programske ciljeve i smjernice i da su za gradonačelnika glasali svi koji žele moderan i suvremen Mostar.

"Ne dolazi u obzir da Mostar bude bilo čiji stolni grad. Mostar je paradigma države Bosne i Hercegovine, kao multietnički, antifašistički grad, takav želimo da izgradimo.

Nećemo pristati da se sa formiranjem Gradskog vijeća i gradonačelnika uvjetuju neka druga pitanja koja nemaju veze sa Mostarom. To je naš cilj i naša očekivanja. Mislimo da je dr.Zlatko Guzin najbolja osoba koja treba da vodi Mostar u naredne četiri godine“, kazao je Zvizdić.

Iz Koalicije za Mostar, koju čine Stranka demokratske akcije, Savez za bolju budućnost, Demokratska fronta, Stranka za BiH i Bosanska patriotska stranka, na konferenciji za novinare u nedjelju navečer, 20. decembra, saopćili su da je na 28 posto obrađenih podataka za gradsku listu, Koalicija za Mostar osvojila 42 posto glasova, 31 posto HDZ, 11 posto BH blok, 6 posto Hrvatska republikanska stranka i Koalicija "Ostajte ovdje", koju čine Savez nezavisnih socijaldemokrata i Srpska demokratska stranka, 4 posto.

Kandidat Koalicije za Mostar, Zlatko Guzin je rekao kako je zadovoljan trendovima, ali da misli kako treba čekati relevantne podatke.

Iz Koalicije "Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar", koju čine Savez nezavisnih socijaldemokrata i Srpska demokratska stranka, proglasili su da su prošli cenzus,te ustvrdili da imaju sigurnog jednog vijećnika u gradskom vijeću Mostara.

XS
SM
MD
LG