Dostupni linkovi

Pooštreno obezbeđenje za češke navijače


Sa nereda u Pragu
Sa nereda u Pragu
Policija će obezbeđivati navijače češkog fudbalskog kluba "Slavija" tokom boravka u Srbiji zbog utakmice sa "Crvenom zvezdom", prenose srpski mediji. Navijače će policija pratiti od momenta ulaska u našu zemlju do povratka na granicu.

Ove pooštrene mere su posledica prošlonedeljnog hulIganskog ponašanja navijača “Crvene zvezde” u centru Praga, uoči utakmice sa Slavijom, kada su lomili izloge i krali po prodavnicama i benzinskim pumpama. U sukobu sa policijom neki su navijači povređeni, a više od 100 ih je završilo u zatvoru.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je ranije najavilo da će policija fotografisati i snimati video kamerama navijače na današnjoj međunarodnoj fudbalskoj utakmici beogradske "Crvene zvezde" i česke "Slavije".

Pripadnici MUP-a snimaće te mere preduzeće, jer “postoji opasnost da može doći do ugrožavanja života i zdravlja ljudi ili imovine", naveo je MUP.

Utakmica počinje na stadionu "Crvene zvezde", u ulici Ljutice Bogdana, sa početkom u 20.30 sati.

Posle događaja u Pragu, uprava "Crvene zvezde", a i navijači, ogradili su se od pristalica beogradskog kluba.

Pre dolaska u Srbiju, pojedini češki mediji su objavili da se navijači “Slavije” plaše za svoju sigurnost zbog moguće osvete najvatrenijih pristalica beogradskog kluba.

O sukobima navijača Zvezde sa češkom policijom pročitajte OVDE.
XS
SM
MD
LG