Dostupni linkovi

Ništa od borbe u kavezu s Muskom, tvrdi Zuckerberg


Zuckerberg i Musk (fotoarhiv)
Zuckerberg i Musk (fotoarhiv)

Čelnik Mete Mark Zuckerberg rekao da ništa od borbe u kavezu s poslovnim suparnikom i milijarderom Elonom Muskom koja se navodno trebala održati u Italiji.

Zuckerberg tvrdi da je Musk "neozbiljan".

Obojica su u junu pristali na "okršaj" kada je Musk tvitao da je spreman za borbu u kavezu.

Vlasnik Facebooka i Instagrama je nakon toga objavio screenshot Muskove objave uz odgovor: "Pošalji mi lokaciju."

Međutim, Zuckerberg je u nedjelju na svojoj novoj društvenoj platformi Threads objavio da "Elon nije ozbiljan".

Borba se trebala održati 28. augusta.

"Vrijeme je da krenemo dalje. Ponudio sam mu dogovor. Šef UFC-a (Ultimate Fighting Championship) Dana White je ponudio da naša borba bude legitimno takmičenje u dobrotvorne svrhe. Elon ne želi da potvrdi datum, govori da mora na operaciju, a sada traži da umjesto borbe odradi trening u mom dvorištu. Ako Elon ikada bude ozbiljan oko prave borbe, zna kako doći do mene. Želim se fokusirati na borbu s ljudima koji sport shvataju ozbiljno", objavio je Zuckerberg.

Musk je prošle sedmice na platformi X, ranije poznatoj kao Twitter, objavio da je razgovarao s premijerkom Italije Giorgiom Meloni i italijanskim ministrom kulture Gennarom Sangiulianom o lokaciji humanitarne borbe sa Zuckerbergom, rekavši kako je riječ o historijskoj lokaciji.

Italijanski ministar je izjavio da će lokacija biti historijska, ali da se neće održati u Rimu.

"Razmišljamo kako da organiziramo taj veliki humanitarni i historijski događaj istovremeno vodeći računa o zaštiti lokacije", rekao je Sangiuliano.

Ministar je istakao da će se "golemi iznosi, milijuni eura donirati dvjema italijanskim dječijim bolnicama", a Musk je objavio da "sav novac ide ratnim veteranima".

Zuckerberg trenira mješovite borilačke vještine, a ranije ove godine objavio je kako je završio svoj prvi turnir u jiu-jitsu. Musk je prošle sedmice kazao da je trenirao za borbu dižući tegove.

XS
SM
MD
LG