Dostupni linkovi

Godinu dana zatvora za bivšeg direktora 'Infrastruktura železnice Srbije'


Prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal, Jevtić je primio mito od 10.000 evra dok je bio v.d. direktor preduzeća "Infrastruktura železnice Srbije".
Prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal, Jevtić je primio mito od 10.000 evra dok je bio v.d. direktor preduzeća "Infrastruktura železnice Srbije".

Bivši direktor javnog preduzeća "Infrastruktura železnice Srbije" Miroljub Jevtić osuđen je na kaznu od godinu dana zatvora zbog primanja mita, saopštio je Viši sud u Beogradu u četvrtak 21. oktobra.

Prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal, Jevtić je primio mito od 10.000 evra dok je bio v.d. direktor preduzeća.

Tužilaštvo je navelo da je Jevtić, kao funkcioner "Infrastruktura železnica", od avgusta 2018. do maja 2019. godine neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, a da mu je deo novca od tih poslova uplaćivan preko posrednika.

U saopštenju Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, navodi se da se Jevtiću u zatvorsku kaznu uračunava vreme provedeno u pritvoru, od 10. januara do 6. marta 2020. godine.

Viši sud je naveo i da je Jevtiću oduzeto 10.000 evra koje je primio kao poklon. Presuda nije konačna i protiv nje se može izjaviti žalba Apelacionom sudu u Beogradu.

"Infrastruktura železnice Srbije" je preduzeće nastalo 2015. godine, kada je Vlada Srbije donela odluku da se kompanija "Železnice Srbije" restrukturira i da se osnuju tri akcionarska društva. "Infrastruktura železnice" je zadužena za upravljanje železničkom infrastrukturom.

XS
SM
MD
LG