Dostupni linkovi

Zelenski upozorava da će Rusija ciljati druge evropske zemlje


"Svi smo mi na meti Rusije", rekao je ukrajinski lider
"Svi smo mi na meti Rusije", rekao je ukrajinski lider

U obraćanju uživo zapadnim liderima jutros 15. marta, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je na veću podršku – i upozorio da bi Rusija mogla ciljati i druge dijelove Evrope.

"Još uvijek možemo zaustaviti rusku ratnu mašinu, još uvijek možemo zaustaviti ubijanje ljudi", rekao je, tvrdeći da bi bilo "lakše to učiniti zajedno".

"Jer inače, oni će doći k vama", poručio je Zelenski.

Ukrajinski lider je rekao da ako Evropa sada ne zauzme stav, Rusija će ciljati druge evropske zemlje.

"Svi smo mi na meti Rusije... pomozite sebi pomažući nama", rekao je.

Boris Džonson, premijer Velike Britanije, koji je bio među vođama koji su slušali sastanak združenih ekspedicionih snaga, složio se da je to "očajnički, očajnički trenutak".

On je rekao da lideri "moraju pokušati učiniti više da vas podrže".

Zelenski bi tokom dana u Kijevu trebalo da se sastane sa premijerima Poljske, Češke i Slovenije.

Kako to da Jevrejin Zelenski može biti nacista?
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:04:23 0:00

U toku je dvadeseti dan ruske invazije na Ukrajinu, a ruske aktivnosti su se nastavile tokom noći između 14. i 15. marta vazdušnim napadima na Kijev.

Prema posljednjim podacima, broj poginulih u sinoćnjim granatiranjima stambenih naselja na periferiji Kijeva, poginule su četiri osobe.

Gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko, rekao je da večeras počinje policijski čas koji će trajati do jutarnjih časova 17. marta.

Mirovni pregovori između Rusije i Ukrajine trebali bi se nastaviti u utorak, 15. marta – iako su SAD i dalje skeptične, rekavši da nisu vidjeli znake deeskalacije od ruskog predsjednika, Vladimira Putina.

XS
SM
MD
LG