Dostupni linkovi

Počela isplata 85 evra zdravstvenim radnicima u Srbiji


Ministar finansija Srbije Siniša Mali na potpisivanju ugovora o izgradnji metroa u Beogradu, 3. novembra 2021. godine.
Ministar finansija Srbije Siniša Mali na potpisivanju ugovora o izgradnji metroa u Beogradu, 3. novembra 2021. godine.

Isplata 85 evra (10.000 dinara) na račun zdravstvenih radnika u Srbiji počinje od petka 14. januara, saopšteno je iz ministarstva finansija.

Novac će leći na račun više od 122.000 zdravstvenih radnika.

Pomoć od 10.000 dinara dobiće zdravstveni radnici koji su zaposleni u državnom zdravstvenom sistemu, vojno-zdravstvenim ustanovama, zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite, kao i zaposleni u Zavodu za sport i Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije, navodi se u saopštenju.

Od 15. januara prijava mladih za pomoć

Kao se navodi u saopštenju ministarstva finansija, od 15. januara svi mladi u Srbiji, od 16 do 29 godina, moći će da se prijave za pomoć od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Prijava za pomoć mladima traje do 30. januara, a isplata počinje u februaru.

"Očekujem da ćemo 1, 2. i 3. februara isplatiti sve koji se budu prijavili za 100 evra, a prema podacima, reč je o milion naših sugrađana, koje pozivam da se prijave i da iskoriste ovu mogućnost koju im država pruža", rekao je ministar finansija, a prenelo ministarstvo.

On je, kako stoji u saopštenju, rekao da mere podrške nemaju nikakve veze sa izborima.

"Nama je stopa nezaposlenosti kada su mladi u pitanju, pre samo 10 godina bila preko 50 odsto, a sada je oko 23 odsto. I dalje je visoka, ali se zato svakodnevno borimo da im pokažemo koliko su nam važni, da je njihova država tu kada je najpotrebnije. Ova pomoć od 100 evra je samo jedan od načina da im to pokažemo", rekao je Mali.

Izbori u Srbiji biće održani u aprilu 2022. godine.

XS
SM
MD
LG