Dostupni linkovi

Wizz Air uvodi obaveznu vakcinaciju protiv COVID-19 za posadu


Avion kompanije Wizz Air na aerodromu u Budimpešti 20. septembra 2020.

Avio-kompanija Wizz Air objavila je da će od 1. decembra 2021. godine uvesti obaveznu vakcinaciju protiv COVID-19 - ili redovno antigensko/PCR testiranje u posebnim slučajevima - za svoje letačke i kabinske posade.

Kompanija je u saopštenju navela da postaje neophodno da posade budu vakcinisane jer vlade sve više zahtevaju dokaz o vakcinaciji posada u okviru uslova za ulazak u zemlju.

„Najveći prioritet Wizz Aira je zdravlje i bezbednost naših putnika i zaposlenih. Naša je odgovornost da zaštitimo posadu i putnike u avionu smanjivanjem rizika od COVID-19, a vakcine u tome imaju ključnu ulogu,” izjavio je Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Air Group.


Wizz Air je naveo da je ovu odluku doneo u skladu sa istraživanjima koja potvrđuju uspešnost vakcina kao najboljeg raspoloživog oblika zaštite od COVID-19.

Kompanija je navela da je na samom početku pandemije prva uvela stroge zdravstvene i bezbednosne mere u cilju zaštite i putnika i posada i da je obezbedila najsanitarnije moguće uslove i podržala fizičku distancu.

Wizz Air je naveo da će dodatne mere biti sprovedene u skladu sa podrškom lokalnih vlasti i zdravstvenih institucija u svim bazama kompanije.

XS
SM
MD
LG