Dostupni linkovi

Vučić rekao da srpski narod na Kosovu neće ostati bez podrške Srbije


Nastavljamo da čuvamo nacionalne interese: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Nastavljamo da čuvamo nacionalne interese: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Srpski narod na Kosovu neće ostati bez podrške Srbije, jer je važno da budu sigurni i svoji na svome, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

"Bez ishitrenih poteza, uvek uz svoj narod i za bolju budućnost naše dece, to je politika koju vodimo i za šta se zalažemo na dnevnom nivou. Nastavljamo da čuvamo nacionalne interese, istovremeno se boreći za svaku fabriku, za sve što može da donese dobrobit, da budemo sve jači, da budemo sve bolji", stoji u objavi.

Dodao je kako veruje da "ćemo uspeti da sačuvamo mir i stabilnost, naš narod i našu Srbiju."

Predstavnici Srba su 5. novembra podneli ostavke u lokalnim samoupravama na severu Kosova, u pravosuđu, policiji, te Vladi i Skupštini.

Odluku su doneli nakon što su vlasti Kosova počele da sprovode plan o preregistraciji vozila sa tablicama koje izdaju organi Srbije.

Srpski zvaničnici na severu Kosova su 7. novembra nastavili da podnose ostavke institucijama Kosova.

Kosovski premijer Aljbin Kurti pozvao je Srbe da ne napuštaju institucije Kosova, jer na taj način, prema njegovim rečima, slabe usluge građanima.

Prema Kurtiju, odlukom Srpske liste zvanični Beograd želi da destabilizuje situaciju na Kosovu, ali je Kurti rekao da Srbija "na ovaj način neće uspeti".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su "besmislene priče" da su Srbi napustili kosovske institucije po naređenju Beograda, kao i da se Srbi neće vraćati u institucije Kosova dok se ne formira Zajednica opština sa srpskom većinom.

XS
SM
MD
LG