Dostupni linkovi

Vraćanje ruskih državljana u Moskvu a crnogorskih u Podgoricu


Taksista u Podgorici nosi masku zbog korona virusa
Taksista u Podgorici nosi masku zbog korona virusa

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore saopštilo je da je postignut dogovor o vraćanju ruskih državljanja u Moskvu i crnogorskih državljana u Podgoricu.

"U posljednja 24 sata u intenzivnim kontaktima nadležnih organa Rusije i Crne Gore stvoreni su sve neophodne pretpostavke i postignut dogovor o vraćanju jednog broja ruskih državljana u Moskvu, odnosno, naših državljana iz Rusije u Crnu Goru", kaže se u saopštenju tog Vladinog resora.

Navodi se da su u najkraćem vremenu, suočeni sa problemima i izazovima, prikupljene sve informacije i spiskovi državljana obje zemlje, završene sve procedure i stvoreni uslovi za bezbjednu realizaciju ovog transfera u narednim danima.

Takođe, avion kompanije Montenegro Airlines poletio je danas u 10 časova Budimpeštu po državljane Crne Gore koji se nalaze u Mađarskoj.

"Radimo na tome da što prije svi naši građani stignu kući. Ako ste u inostranstvu, a želite da dođete u CG javite se na +382 20 234 111 ili +382 20 234 222", objavljeno je na zvaničnom Tviter profilu Vlade Crne Gore.

Ranije je najavljeno da će do kraja ove sedmice za sve državljane Crne Gore koji se nalaze na teritoriji Španije, Italije i Slovenije bite organizovan povratak za Crnu Goru.

Naglašeno da će svako ko na ovaj način stigne u Crnu Goru biti podvrgnut strogom zdravstveno-sanitarnom režimu u trajanju od najmanje dvije sedmice.

Crnogorski građani se mogu obratiti zahtjevom za povratak svakog dana od 8 do 20h, na brojeve telefona +382 20- 234- 111 i +382 20- 234-222.

XS
SM
MD
LG