Dostupni linkovi

Sprečeno oduzimanje nadležnosti Vojvodini


Skupština Vojvodine
Skupština Vojvodine
Premijer Srbije Mirko Cvetković i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak dogovorili su se danas da u Nacrt zakona o prenosu nadležnosti Vojvodine budu uvršteni amandmani LSV.

Posle sastanka u Vladi Srbije, Cvetković i Čanak saopštili su novinarima da su zadovoljni sastankom i da će svi predlozi i primedbe LSV biti unete u Nacrt zakona.

Premijer Cvetković je rekao da je tekst zakona usaglašen i da veruje da će ga Vlada već sutra usvojiti:

“Dobili smo određene predloge i sugestije u smislu potrebe da se izvše izmene i dopune ovog nacrta. Dogovorili smo se da te predloge prihvatimo i ja sa zadovoljstviom mogu da konstatujem da sada imamo usaglašene stavove i ja očekujem da će zakon sutra biti usvojen na vladi i upućen skupštini i isto tako očekujem da će u skupštini imati većinsku podršku.”


Nenad Čanak istakao je posle današnjeg sastanka da je sada proširena baza podrške zakonu i izrazio zadovoljstvo što se izašlo iz statusa kvo, koji je, kako je rekao, stajao na putu demokratskom razvoju Srbije:

“Najvažniji deo razgovora je činjenica da će amandmanima o kojima smo razgovarali biti sprečeno da se, nekim dodatnim zakonima, smanje one ingerencije koje AP Vojvodina po Statutu ima. Sa druge strane, razgovarali smo i o Novom Sadu, kao glavnom gradu AP Vojvodina, i tako će u nacrtu zakona i biti precizirano.”
XS
SM
MD
LG