Dostupni linkovi

Vladimir Orlić kandidat SNS za predsednika Skupštine Srbije


Vladimir Orlić
Vladimir Orlić

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) odlučilo je 30. jula da kandidat stranke za predsednika Skupštine Srbije bude dosadašnji poslanik i potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Vladimir Orlić.

Na današnjoj sednici predsedništvo SNS-a odlučilo je da "podmladi" rukovodstvo parlamenta, ali i buduće Vlade, rekao je novinarima funkcioner SNS Nikola Selaković.

Ocenio je da iza Orlića stoji "fantastična biografija" i da je on "izuzetan borac za demokratiju, legalnost i glas naroda u skupštini", prenosi Beta.

Selaković je dodao da su kandidati za buduće rukovodstvo poslaničke grupe SNS ali i funkciju potpredsednika parlamenta Milenko Jovanov, Marina Raguš, Nevena Đurić i Sandra Božić.

Predsedništvo SNS je ovlastilo lidera stranke Aleksandra Vučića da vodi razgovore o budućoj koaliciji a Selaković je najavio da će za deset dana biti održana nova sednica predsedništva stranke na kojoj će se naprednjaci izjasniti o politici buduće Vlade i kadrovskim rešenjima u njoj.

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije zakazana je za ponedeljak, 1. avgust.

Na dnevnom redu sednice parlamenta, koju je sazvao dosadašnji predsednik Ivica Dačić, biće potvrđivanje poslaničkih mandata, izbor predsednika i potpredsednika Skupštine.

Poslanici će odlučivati i o novom generalnom sekretaru skupštine, kao i članovima radnih tela, te stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Parlamentarni izbori u Srbiji održani su 3. aprila.

XS
SM
MD
LG