Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Još se ne zna kada će se rekonstruisati Vlada


Zgrada Vlade Kosova
Premijer Kosova Hašim Tači ponovio je danas da je dosadašnji rad Vlade veoma uspešan, ali da će rekonstrukcija doneti nove energije i kredibilne autoritete.

“Ja sam veoma zadovoljan radom u ove dve godine zaposlenih u vladinom kabinetu, međutim normalno je da se vremenom povećavaju potrebe građana, potrebe za izrazitim pozitivnim promenama u okviru toga i integrisanje nove energije”, rekao je premijer Kosova na sednici Vlade.

Kako navode mediji, čije pisanje nisu potvrdili niti opovrgli najviši zvaničnici koalicionih partnera, DPK i DSK, rekonstrukcijom vlade će doći do smene šestorice sadašnjih ministara.

Potreba za rekonstrukcijom vlade je izrečena na početku lokalnih izbora koji su održani u novembru prošle godine. Iako se od tada govori o potrebi rekonstrukcije još uvek nije jasno kada će do nje doći.

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu koji je i predsednik DSK, iako je tu funkciju zamrznuo, juče je izjavio da je rekonstrukcija vlade pitanje ustavne odgovornosti premijera i stvar dogovora među koalicionim partnerima. Međutim ni u DPK niti u DSK za sada nema potvrde kada će se rekonstrukcija dogoditi i ko će od ministara iz sadašnje vlade otići.

TV Klan Kosova, bliska vladajućoj partiji, objavila je da su Demokratska partija i Demokratski savez Kosova dogovorile da izvrše promene u Vladi Kosova, ali će obe stranke zadržati isti broj ministara.

Prema informacijama te televizije, iz Vlade će otići ministar BSK Fehmi Mujota, ministar unutrašnjih poslova Zenun Pajaziti, ministar zdravlja Aljuš Gaši, ministarka pravde Nekibe Keljmeni i ministar kulture Valjton Bećiri.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG