Dostupni linkovi

Vlada Kosova usvojila plan o primeni sporazuma


Zgrada Vlade Kosova
Vlada Kosova usvojila je u petak plan dogovoren u Briselu o implementaciji sporazuma postignutog 19. aprila. Plan će se proslediti Skupštini Kosova na usvajanje.

Kosovski premijer Hashim Thaçi kazao je ispred svog kabineta da je ovim planom Kosovo po drugi put izvojevalo najteže bitke u sprovođenju ovog sporazuma.

On je naveo da je dogovoreno da asocijacija opština bude funkcionalna samo nakon održavanja lokalnih izbora i pošto se strukture bezbednosti i pravosuđa budu integrisale u jedinstveni kosovski sistem.

“To će omogućiti da se na severu Kosova uspostavi ustavni poredak i povrati vladavina zakona Republike Kosova”, kazao je Thaçi na zasedanju vlade.

“Ovaj dogovor obuhvata plan primene u potpunosti, uključujući vremenske rokove, aktere sprovođenja sporazuma što se šest glavnih elemenata tiče, a to je regulisanje zakonskih okvira, asocijacija, policija, pravosuđe, lokalni izbori i opšte odrebe”, dodao je kosovski premijer.

Thaçi je naveo da je predviđeno da se plan primeni u narednih šest meseci.
  • 16x9 Image

    Amra Zejneli

    (1986) Rođena u Mitrovici. Diplomirala žurnalistiku i studije Evropske unije na Univerzitetu Floride u SAD. Novinarstvom se počela baviti 2001. godine. Radi na kosovskom javnom servisu, RTK, kao odgovorni urednik radijskog programa za zajednice, a kosovskom dopisništvu RSE-a pridružila se maja 2010.

XS
SM
MD
LG