Dostupni linkovi

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore ostaje u pritvoru još tri mjeseca


Fotografija Vesne Medenice iz juna 2020. godine
Fotografija Vesne Medenice iz juna 2020. godine

Bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici Viši sud produžio je pritvor za još tri mjeseca, a odluka je objavljena u petak, 15. jula, prenijela je crnogorska državna agencija MINA.

U saopštenju Vrhovnog suda objavljenom na web stranici navedeni su samo inicijali osumnjičenih. Navodi se da je odluku o produženju pritvora donijelo Vijeće vrhovnog suda na prijedlog specijalnog državnog tužioca.

Medenicu državno tužilaštvo sumnjiči da je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Odlukom Vrhovnog suda pritvor je produžen i Miloradu Medenici, službeniku Uprave policije i nekadašnjem tjelohranitelju Vesne Medenice, koji se tereti za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje.

Pritvor je produžen i Luki Bakoču, koji se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, špediterki Ivani Kovačević, te licima čiji su inicijali M.B, S.K i G.J. osumnjičenim za stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična djela primanje mita.

Medenica je uhapšena 17. aprila ove godine na podgoričkom aerodromu zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Medenica, koja je 17 godina provela na čelnim pravosudnim funkcijama u Crnoj Gori, uhapšena je nakon objave transkripta Europola, presretnutih telefonskih razgovora sa aplikacije Skaj, njenog sina Miloša i njenog tjelohranitelja, policajca Darka Lalovića, u kojima su dogovarali krijumčarenje droge i šverc cigareta.

U njima Miloš tvrdi da je njegova majka upoznata sa njihovim nelegalnim poslovima i da od nje mogu da očekuju zaštitu.

On je uhapšen je u maju ove godine nakon što je avionom iz Beograda sletio na aerodrom Podgorica.

Uhapšen Miloš Medenica
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:11 0:00

Lalović je uhapšen u decembru 2021.On se sumnjiči da je dio kriminalne organizacije i za navodnu trgovinu drogom.

Evropska komisija godinama, kroz izvještaje o napretku, kritikuje Crnu Goru zbog nedovoljnih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala.

XS
SM
MD
LG