Dostupni linkovi

Veliko interesovanje za meč sa Turskom


Navijač kosovske reprezentacije, foto sa utakmice sa Haitijem
Nakon Haitija, Kosovo igra prijateljsku utakmicu sa Turskom. Fudbalski meč je zakazan za sredu u 18 časova, ponovo na stadionu Adem Jashari u Mitrovici. Rukovodioci Fudbalskog saveza Kosova kažu da su završene sve pripreme i da ih očekuje jaka utakmica sa Turskom, ali, igrači Kosova su motivisani za ovaj meč. I iz Policije Kosova poručuju da su poduzete sve sigurosne mere.

U malo izmenjenom sastavu, Kosovo će u sredu odigrati još jednu prijateljsku utakmicu sa Turskom, a nakon nje sledi i utakmica sa Senegalom 25. maja u Ženevi.

Iako je želja Fudbalskog saveza Kosova bila da se utakmica odigra u glavnom gradu, uslovi su povoljniji u Mitrovici, gde je održana i prva, istorijska utakmica Kosova sa Haitijem.

„Stadion u Mitrovici je jedini koji ispunjava minimalne kriterijume. Mi kao savez dosta novca smo investirali i sada je stadion u poprilično dobrom stanju“, kaže Eroll Salihu, generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova.

Inače, svi igrači kosovske reprezentacije igraju za evropske klubove, dok mediji prenose i da je turska ekipa, koja je stigla u utorak u Prištinu, veoma jaka.

Pomoćnik trenera kosovske reprezentacije Muharrem Sahiti navodi za RSE da među igračima vlada veoma dobro raspoloženje, te se očekuje i dobra utakmica.

„To je važno zato što se radi o veoma jakom protivniku. Ali, kada je protivnik jak, onda je i motiv fudbalera još veći. Znamo protivnike i premda je motivacija veoma izrazita kako bi se što bolje predstavili“, kaže Sahiti.

Zainteresovanost gledalaca, kao i prvog puta, je ogromna, tako su sve karte, oko 18,000, rasprodate u rekordnom roku. Zainteresovanost nije međutim samo sa kosovske strane, već je najavljeno da će utakmicu pratiti i turski političari i biznismeni.

„Predsednik Vokrri i ja sastali smo se sa Ambasadom Turske, jer će doći veliki broj biznismena i političara. Sa velikim entuzijazmom se očekuje ova utakmica, Kosovska reprezentacija odmah nakon dva dana putuje za Ženevu, gde nas očekuje još jedna utakmica za Senegalom“, kazao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova Salihu.

Iz Policije Kosova javljaju da je izrađen operativni plan za sredu, a kako bi se svim učesnicima pružila maksimalna sigurnost.

Prva utakmica uz dozvolu FIFA-e, odigrana je u Mitrovici 5. Marta sa Haitijem, i time je prekinuta izolacija Kosova u fudbalu. Iako je utakmica bila završena bez golova, mnogi kažu da je rezultat najmanje bio važan.

Pogledajte komentare (7)

Ovaj forum je zaključen
XS
SM
MD
LG