Dostupni linkovi

Vaterpolo savez Srbije osudio vređanje trenera na nacionalnoj osnovi


Vaterpolo savez Srbije najavio je disciplinski postupak protiv odgovornih za incident na utakmici kada je grupa navijača Crvene Zvezde vređala novog trenera. Ilustrativna fotografija (meč reprezentacija Hrvatske i Srbije na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru 2016.)

Vaterpolo savez Srbije osudio je ponašanje navijača Crvene zvezde na utakmici protiv Šapca kada su vređali trenera Mirka Vičevića i najavio da će pokrenuti disciplinski postupak protiv odgovornih.

"Vaterpolo savez osuđuje i ograđuje se od događanja na utakmici između Crvene zvezde i Šapca", naveo je Vaterpolo savez u saopštenju 7. februara.

Grupa navijača Crvene Zvezde je 5. februara na utakmici protiv Šapca transparentom na nacionalnoj osnovi vređala novog trenera tog tima Mirka Vičevića.

Oni su uz tranasparent skandirali Ratku Mladiću, osuđenom za ratne zločine i genocid.

"Apsolutno smo protiv svih podela u sportu bilo da su političke, nacionalne, verske ili neke druge prirode", saopštio je Vaterpolo savez i dodao da će povodom incidenta pokrenuti disciplinski postupak protiv odgovornih, "verujući da se takvi događaji više neće ponavljati".

Novi trener Crvene zvezde Mirko Vičević, inače hrvatske nacionalnosti, najtrofejniji je crnogorski vaterpolista svih vremena i član Kuće slavnih.

Bio je selektor mlađih kategorija ove zemlje, a sa juniorskom ekipom Crne Gore osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu na Malti 2015. godine.

Kao igrač, sa Jugoslavijom je osvojio olimpijsko zlato u Seulu 1988. godine.

Ovo je samo jedan u nizu nacionalističkih incidenata na tribinama u Srbiji.

Rukometni klub "Crvena zvezda Grundfos" kažnjen je u oktobru prošle godine novčanom kaznom zbog incidenta tokom utakmice sa Novim Pazarom, kada su na meču u Beogradu, gostujući igrači bili izloženi uvredama na nacionalnoj osnovi.

U avgustu prošle godine, Fudbalski savez Srbije kaznio je Novi Pazar sa četiri utakmice bez publike, a beogradski Partizan bez navijača na gostovanjima na isto toliko mečeva, zbog incidenata na utakmici Super lige ta dva prvoligaška kluba.

Zbog nedozvoljenog skandiranja publike utakmica Novi Pazar - Partizan bila je prekinuta na više od 40 minuta, da bi bila nastavljena nakon što je ispražnjena tribina na kojoj su bili navijači Partizana.

XS
SM
MD
LG