Dostupni linkovi

Vaterpolisti Crvene zvezde prvaci Evrope


Slavlje nakon pobede
Slavlje nakon pobede
Vaterpolisti Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Evrope pošto su u subotu uveče u Beogradu, u finalnoj utakmici završnog turnira Lige šampiona, savladali ekipu dubrovačkog Juga sa 8:7 (2:2, 1:1, 3:3, 2:1).

Golman vaterpolo kluba Crvena zvezda Denis Šefik zahvalio je publici na podršci i dodao da veruje da je iz te podrške njegova ekipa izvukla motiv i energiju da pobedi.

"Mislim da još nismo svesni uspeha koji smo postigli. Osećao sam posle pobede nad Barselonetom da ćemo osvojiti trofej, možda je to zbog iskustva koje imam, ali do sada tokom karijere nikada nisam osvojio Ligu šampiona i sve trofeje koje sam osvajao nisu mi značili kao ovaj", rekao je Šefik posle utakmice.

Trener vaterpolista Juga Veselin Đuho rekao je da je ekipa pohvalio je golmana Crvene zvezde i atmosferu na utakmici.

"Zvezda je zasluženo pobedila, pokazali su izuzetnu borbenost i veliki motiv. Mi nismo iskoristili svoje šanse, kada smo ih imali... Imali smo i nekoliko grešaka u odbrani, igrač više nam nije funkcionisao, ali samo zahvaljujući Denisu Šefiku koji je bio fantastičan. Atmosfera je bila izvrsna, ali mislim da nije uticala na moje igrače", rekao je Đuho.

Zvezdi je ovo prvi trofej šampiona Evrope u istoriji.

Najefikasniji u beogradskom klubu bio je Duško Pijetlović sa dva gola, dok su po jedan postigli Nikola Rađen, Andrija Prlainović, Boris Vapenski, Viktor Rašović, Strahinja Rašović i Marko Avramović.

Jug je predvodio Nikola Janović sa tri gola, dva je postigao Miho Bošković, a po jedan Maro Joković i Nikša Dobud.

Treće mesto na završnom turniru osvojila je španska Barseloneta, koja je ranije savladala Partizan sa 11:10.
XS
SM
MD
LG