Dostupni linkovi

Uz ove namirnice vaša će koža zablistati


Jagode

Postoje milioni krema, tonika i ostalih kozmetičkih preparata koji vam daju blistav ten kao sa reklame. Međutim, ono što stavljate na svoj tanjir veoma je važno za zdravu kožu.

Uravnotežena ishrana, dovoljno sna i hidratacija od vitalne su važnosti za vaše zdravlje, kao i za vašu kožu i mogu znatno smanjiti potrebu za upotrebom skupih preparata za negu kože.

Ove namirnice garantuju vam zdravu, blistavu i mladalačku kožu bez skupocjenih kozmetičkih tretmana i krema. Uvjerite se i sami!

1. Jagode – bogate su vitaminom C koji se suprotstavlja negativnim učincima izlaganja suncu, jača kapilare koji opskrbljuju kožu, pomaže kod prikrivanja raznih mrlja na koži i kontroliše štetu u telu nastalu delovanjem slobodnih radikala. Jagode sadrže i vitamin E koji takođe štiti kožu od oštećenja ćelija.

2. Avokado – pogoduje zdravlju, lepoti i mladalačkom izgledu kože. Bogat je vitaminom E kao i esencijalnim masnim kiselinama koje djeluju kao prirodni ovlaživač za vašu kožu. Ove masti jačaju vaše ćelijske membrane, koje pomažu u spriječavanju nastanka bubuljica i mitesera. Avokado takođe sadrži antioksidanse koji imaju protivupalno djejstvo.

3. Jaja – odličan su izvor biotina, najvažnijeg vitamina B, koji čini osnovu naše kože, noktiju i kose. Jaja takođe sadrže i selen, koji štiti kožu od spoljašnjih oštećenja nastalih nakon izlaganja suncu.

5. Mrkva – Vitamin A i visok nivo betakarotena u ovom povrću djeluje kao antioksidans i tako spriječava oštećenja ćelija, nastanak bora i akni. Vitamin A takođe je neophodan i za spijrečavanje nastanka suvog tena.

7. Riba – vrhunski izvor omega-3 masnih kiselina. Plava riba, u koju se ubrajaju tuna, skuša, papalina, srdela i palamida, obiluje selenom. I morski plodovi ostrige i rakovi takođe su bogati cinkom. Cink smanjuje produkciju masnoća i može biti efikasan u kontroli stvaranja novih akni kao u i ijlečenju postojećih.

8. Voda – nikako nemojte potcjenjivati važnost hidratacije organizma, jer čak i blaga dehidratacija može dovesti do toga da vaša koža izgleda suvo i umorno.

XS
SM
MD
LG