Dostupni linkovi

Uskoro ćemo letjeti na kvadkopterima


Kvadkopter

Takozvani lebdocikli moći će bez problema prilaziti područjima do kojih se do sada pomoću helikoptera nije moglo, a uz to će im navodno cijena biti većini pristupačna

Britanska tvrtka Malloy Aeronautics razvija novu vrstu helikoptera, kvadkopter, prijevozno sredstvo kakvo smo donedavno viđali isključivo u znanstvenofantastičnim filmovima.

Riječ je o letjelici koju ćemo doslovno moći zajahati poput motora te koja će nas pomoću propelera nositi kamo god to budemo željeli.

Predstavnici tvrtke su javnosti pokazali što sve može za trećinu umanjeni model, ali i otkrili onaj u punoj veličini koji je zasad u fazi testiranja.

"'Lebdocikli' će imati mnogo prednosti u odnosu na helikoptere. Prije svega će biti sigurniji jer će propeleri biti zaštićeni od kontakata i udara. To znači da će kvadkopteri moći bez problema letjeti i između drveća, odnosno prilaziti područjima koja su dosad helikopeterima bila nepristupačna", izjavio je direktor tvrtke Malloy Aeronautics Chris Malloy.

Malloy je napomenuo i to da cijena tih letjelica neće biti visoka, te da će njihova veličina biti idealna za poljoprivrednike, spasilačke timove, za pretraživanje područja...

XS
SM
MD
LG