Dostupni linkovi

Ukrajina kaže da je evakuacija iz fabrike u Mariupolju planirana za petak


Azovstal
Azovstal

Kijev je u petak saopštio da postoje planovi za evakuaciju civila iz opkoljene čeličane Azovstal u gradu Mariupolju na jugu zemlje, gde su ukrajinske snage i civili okruženi ruskim trupama.

"Operacija evakuacije civila iz fabrike Azovstal je planirana za danas", navodi se u saopštenju ukrajinskog predsedništva, dan nakon što je šef UN rekao da ta organizacija "čini sve" da olakša spasavanje civila iz lučkog grada, javlja AFP.

Rat u Ukrajini ušao je u 65. dan.

Rusija je u petak saopštila da su njene snage uništile proizvodne pogone svemirskog raketnog postrojenja u ukrajinskoj prestonici Kijevu sa visoko preciznim raketama dugog dometa.

"Vazdušno oružje velikog dometa visoke preciznosti uništilo je proizvodne pogone preduzeća raketno-kosmičke industrije Artem u gradu Kijevu", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U četvrtak kasno uveče je Hersonu, gradu na jugu Ukrajine, odjeknula serija eksplozija u blizini televizijskog tornja, a privremeno je bio prekinut prijem ruskih tv kanala, javile su ukrajinske i ruske novinske agencije.

Ruska državna novinska agencija RIA Novosti saopštila je da su projektili i rakete ispaljeni na grad iz pravca ukrajinskih snaga ka severozapadu.
Herson su od početka rata okupirale ruske snage.

Ukrajinski mediji javili su da su udari izazvali požar i privremeno prekinuli prijem ruskih televizijskih kanala.

RIA Novosti je navela da je prijem ruskih tv signala nešto kasnije nastavljen.

XS
SM
MD
LG