Dostupni linkovi

Uhapšeno sedmoro osumnjičenih za preko 200 kaznenih djela


Hapšenja u Ribnici
Sedam osoba osumnjičenih za automobilski kriminal, razbojništva i druga krivična djela uhapšeno je u ponedjeljak ujutro u mjestu Ribnica, na području općine Zavidovići.

U zajedničkoj akciji pripadnika MUP-a Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona izvršen je pretres na devet lokacija. Mediji objavljuju nezvaničnu informaciju da je na čelu ove kriminalne grupe Elvedin Numanović, za kojim je još 2011. godine raspisana potjernica zbog istih krivičnih djela.

Sedam osoba koje su privedene u MUP Tuzlanskog kantona (TK) osumnjičeno je za preko 200 kaznenih djela izvršenih u raznim dijelovima BiH. Na teret im se stavljaju i krađe preko 30 automobila.

„Uprava policije i MUP TK u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom je, u saradnji sa kolegama iz Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), provela akciju na području TK i ZDK. U ovoj akciji na području Banovića slobode su lišena dva lica, dok je na području Ribnice, općina Zavidovići, pet lica lišeno slobode. Ova lica se dovode u vezu sa izvršenjem preko 200 krivičnih djela. Radi se o teškim krađama, krađama i razbojništvima“, navodi Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TK.

Ova akcija priprema se od listopada prošle godine, kaže Šarić.

„Službenici Uprave policije su intenzivno radili na dokumentovanju kako njihovih kretanja tako i njihovih mjesta boravka. U saradnji sa kolegama iz ZDK jutros je ocijenjeno da je baš pravi trenutak da se mogu lišiti slobode i isti su privedeni u službene prostorije.“

Tijekom akcije pronađena je veća količina količina različite robe.

„Ova grupa je radila teške krađe, ne libeći se da u tim krivičnim djelima uzimaju od prehrambenih proizvoda, cigareta, građevinske opreme, znači svega onoga što su mogli poslije toga lako prodati na tržištu“, kazao je Šarić.

Na pitanje novinara jesu li istiniti navodi medija da je na čelu skupine Elvedin Omanović, za kojim je još 2011. godine raspisana potjernica zbog istih kaznenih djela, u MUP-u TK to nisu htjeli zvanično potvrditi.
  • 16x9 Image

    Maja Nikolić

    Novinarstvom se bavi od 2006. nakon završenog studija žurnalistike u Sarajevu. Dopisnica je RSE iz Tuzle od 2007. godine. Bavi se najviše socijalnim, političkim i temama ratnih zločina. Često govori o pravima manjina i marginaliziranih skupina.

XS
SM
MD
LG